A HWP elnöke előadott a „Fenntartható Városok” konferencián

2022-09-16 FRI 18:00

A Fenntartható Városok projekt célja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok alkalmazásának, valamint a települési fenntarthatóság különböző aspektusainak szakértői szintű elemzése. A HWP idén bekapcsolódott a programba. Tavasszal podcast interjú jelent meg Kovács Károllyal a települési vízgazdálkodásról és a hazai vízügyi ágazat kihívásairól a projekt honlapján. Szeptember 16-án pedig a Magnet Közösségi Házban lezajlott konferencia ún. „tízpercesek” előadássorozatában is szerepelt a HWP elnöke a vízgazdálkodás és a hazai vízügyi ágazat fenntarthatóságáról szóló előadásával.

A rendezvény alapgondolata abból az ellentmondásos helyzetből indult ki, hogy a települési fenntarthatóság kérdésköre közvetetlenül nem szerepel a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Keretstratégia 12 „nemzeti fenntarthatóság pontja” között, csupán kapcsolódó jelleggel jelenik meg az egyes pontokhoz rendelt nemzetközi fenntartható fejlődési célok szintjén. A szervezők ezért arra keresték a választ, hogy

- mennyire jelenik meg hangsúlyos elemként Magyarországon a települési fenntarthatóság?

- Melyek azok a tevékenységi körök, tématerületek, melyek elsősorban a települések kezében vannak és amelyek helyi szinten is hozzájárulhatnak akár a nemzeti szinten megfogalmazott 12, akár a nemzetközi szinten kitűzött 17 cél eléréséhez?

- Miben rejlik a Fenntartható Fejlődés Bizottság és a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács jelentősége és hogyan járulnak hozzá a fenntartható fejlődési célok magyar implementációjához?

A továbbiakban a projekt szervezői nemzetközi szinten tervezik folytatni a települési fenntarthatóság kérdéskörének elemzését, amihez a HWP - brandépítési feladatából adódóan - felajánlotta együttműködését.

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát