Jelentősen kiszélesedett a HWP nemzetközi kapcsolati hálózata

2021-12-05 SUN 17:00

A Hungarian Water Partnership fő célja tagvállalatai exportjának támogatása. Ennek érdekében   szerteágazó nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki, amelynek kiszélesítése fontos feladat. A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó által kínált lehetőséget kihasználva a HWP számos külföldi magasrangú küldöttséget hívott meg a standjára. Mivel a világjárvány miatt több delegáció lemondta budapesti útját, a meghívásnak végül 12 különböző országból érkező küldöttség tett eleget (volt, ahonnan két miniszter érkezett). A megbeszéléseken részt vettek az érdekelt kiállító tagvállalatok vezetői is, akik a kapcsolatfelvételt célzó konzultációkat követően elkalauzolták a magasrangú vendégeket a standjukra. A találkozók során nagy érdeklődés kísérte a HWP-tagok tevékenységének, megoldásainak, termékeinek bemutatását. Több esetben megállapodás született arról, hogy a HWP részletesebb (online/offline) bemutatkozást szervez érdekelt tagjainak a külföldi partnerekkel együttműködve.

Az Expó során a HWP Nonprofit Kft. ügyvezetője megbeszélést folytatott a Világbankhoz tartozó International Financial Corporation regionális menedzserével a nyugat-balkáni infrastrukturális beruházások nemzetközi finanszírozási lehetőségeiről.

A HWP további fontos feladata a hazai partneri kapcsolatok bővítése. Ennek érdekében Horváth Zoltán ügyvezető megbeszéléseket folytatott több, a kiállításon résztvevő, hazai vízipari vállalattal, valamint az együttműködési lehetőségek kidolgozása céljából tárgyalt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökével és az EXIM képviselőjével.

Köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, amely pénzügyileg támogatta a Hungarian Water Partnershipet működtető HWP Nonprofit Kft. kiállítói részvételét Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón.

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát