Megújult a HWP vietnámi kapcsolatrendszere

2022-10-21 FRI 18:00
A HWP társelnöke, aki egyben az MKIK Magyar-Vietnámi Üzleti Tanácsa elnöke is, október 16-22. között egy MKIK-küldöttséggel Hanoiba utazott. Forintos Róbert a kamarai program margóján a HWP nevében több találkozót bonyolított le az ország fővárosában és vidéken.
  • Megbeszélést folytatott a Vietnam Water Supply and Sewerage Association elnökével, Nguyen Ngoc Diep-pel és aláírta a megújított kétoldalú együttműködési megállapodást, valamint az elkövetkező 3 évre szóló munkatervet. Az aláíráson jelen volt Dr. Baloghdi Tibor hanoi nagykövet és Oláh Nikoletta külgazdasági attasé.
  • Találkozott új partnerünk, a Vietnam Innovation Network in Europe (VINEU) vezetőivel, akikkel lehetséges víz infrastruktúrával kapcsolatos projektekről tárgyalt.
  • Megbeszélést folytatott a vidéki vízellátásért felelős szervezet, az NCERWASS vezetőségével. A tárgyalásokon kiemelt hangsúlyt kapott két HWP-tagvállalat egy-egy innovatív, költséghatékony megoldása: a Puraset Kft a PurAid konténerizált ivóvíztisztító berendése, valamint a Pureco Kft. Septopure szennyvíztisztító technológia megoldása. 
  • Dr. Baloghdi Tibor nagykövet és a nagykövetség munkatársainak részvételével hivatalos látogatást tett a Quang Binh tartomány Népi Bizottsága elnökénél, Tran Thang-nál, akivel a Quang Trach járásban, HWP-tagvállalatok által korábban felépített vízmű második építési fázisának mielőbbi elindításáról tárgyalt.

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát