ASEM Water - Közreműködünk az európai-ázsiai vízügyi párbeszédben

2022-09-20 TUE 18:00

Az online rendezvény az ENSZ „Világunk átalakítása: Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030” című programjában meghatározott feladatok végrehajtásához járul hozzá. A szeminárium a városi vízgazdálkodás és a fenntartható fejlődés központi kérdéseiről szól, azt vizsgálja ázsiai és európai szemszögből. A résztvevő szakemberek így lehetőséget kapnak a kihívások és a legjobb gyakorlatok megvitatására, tapasztalatcserére és megoldások keresésére.

A kétévente megrendezésre kerülő szakmai fórum házigazdája idén a kínai Hunan tartomány népi kormánya. Szervezője a tartomány tudományos és technológiai hivatala, a külügyi hivatala, valamint az Ázsia-Európa Alap. A HWP a tudományos tanácskozás hagyományos társszervezője az ASEM Vízkészlet-kutatási és Fejlesztési Központja (ASEM Water) és az ASEM Tudományos Technológiai és Innovációs Együttműködési Központ (ASEM-CCSTI) mellett. A szeminárium első, „A vízgazdálkodás fenntartható fejlesztése” című plenáris ülésének levezető elnöke Dr. Kovács Károly HWP-elnök lesz.

Mi is az ASEM?

Az Ázsia-Európa Találkozót (ASEM) egy 1996-ban létrehozott kormányközi folyamat, amelynek célja az Ázsia és Európa közötti párbeszéd és együttműködés elősegítése. Politikai, gazdasági, pénzügyi, társadalmi, kulturális és oktatási kérdésekkel foglalkozik „a kölcsönös tisztelet és az egyenlő partnerség” szellemében. Legfőbb eseménye a kétévente megrendezésre kerülő csúcstalálkozó állam- és kormányfők, az Európai Tanács elnöke, az Európai Bizottság elnöke és az ASEAN főtitkára részvételével. Ezen kívül ágazati keretben rendszeres a miniszteri és szakértői szintű kapcsolattartás, például a vízipart az ASEM Water képviseli.
Az ASEM-nek jelenleg 53 tagja van: 30 európai és 21 ázsiai ország, az Európai Unió és az ASEAN titkársága.

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát