HWP-részvétel a nagyszebeni EXPOAPA nemzetközi szakmai kiállításon és konferencián

2023-05-25 THU 18:00

A Román Vízügyi Szövetség (ARA) által május 23-25. között Nagyszebenben rendezett nemzetközi vízipari seregszemle több ezer szakmai érdeklődőt vonzott. A vízügyi szakemberek, döntéshozók, ágazati szereplők, üzemeltetők, beszállítók részvételével lezajlott eseményen a Hungarian Water Partnership elnöksége és több tagvállalata is megjelent.

A háromnapos rendezvényen a HWP képviselői számos üzleti tárgyaláson vettek részt, bemutatták a tagvállalatok termékeit, technológiáit, szolgáltatásait, amelyek hatékony választ tudnak adni a térség vízügyi kihívásaira. Kiemelt figyelem övezte a Puraset Kft. által fejlesztett és gyártott, regenerálható adszorbens alapú arzénmentesítő technológiát, több regionális víziközmű szolgáltatóval folytattak kétoldalú egyeztetéseket a témában.

Az EXPOAPA „Körforgásos Gazdaság” címet viselő, a Nemzetközi Vízügyi Szövetség (IWA) Statisztikai és Gazdasági Munkacsoportja társszervezésében tartott nemzetközi workshopon Dr Kovács Károly PhD (oec), a HWP elnöke tartott előadást. A vízgazdálkodás és a vízzel kapcsolatos infrastruktúrafejlesztés körforgásos gazdaságba való integrálásának kihívásairól szóló prezentációjában bemutatta a víz körforgásos gazdaságban betöltött szerepét, a hazai Körforgásos Gazdasági Platform eredményeit, az életciklus alapú gazdasági szemlélet körforgásos gazdaság kiépítésében betöltött szerepét, majd jó példákon át szemléltette a víz értékként való kezelésének eredményeit. Előadásában rámutatott arra, hogy a víz a hatékony éghajlati alkalmazkodás alapja, a körkörös/zöld gazdaság központi eleme. Kiemelte, hogy vizeinket értékként kell kezelnünk, életciklus szemléletű fókusszal újra kell gondolnunk a vízhasználati szokásokat (újrahasznosítás/ vízszegény technológiák/ alternatív vízforrások/ tárolás/ vízpiac), meg kell alapozni a digitális vízgazdálkodás lehetőségeit, össze kell hangolni a zöld és a szürke infrastruktúrát. Hangsúlyozta, hogy mindezek elősegítésében a tudásmegosztásnak, mint ez a mostani nemzetközi rendezvény, kiemelt szerepe van.

  • A HWP elnöksége egy üzleti tárgyaláson az ExpoApa 2023 nemzetközi szakmai kiállításon

    A HWP elnöksége egy üzleti tárgyaláson az ExpoApa 2023 nemzetközi szakmai kiállításon

  • A HWP elnöksége egy B2B tárgyaláson az ExpoApa 2023 nemzetközi szakmai kiállításon

    A HWP elnöksége egy B2B tárgyaláson az ExpoApa 2023 nemzetközi szakmai kiállításon

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát