Részvétel a COP 28 Klímacsúcson

2023-12-21 THU 20:01

A COP28 a kulcsfontosságú pillérekre összpontosít, ideértve az éghajlatváltozással kapcsolatos kötelezettségvállalások és ígéretek végrehajtását, a közös cselekvést és a kihívások leküzdéséhez hozzájáruló megoldások meghatározását, valamint a lehetőségek megragadását a jelen és a jövő generációi számára a fenntartható jövő biztosítására. Fáradozásukat nem kisebb siker koronázta, minthogy a konferencia történetében először sikerült a zárónyilatkozatba belefoglalni a fosszilis energiahordozók kivezetésének szándékát.

December 8-12. között a Hungarian Water Partnership képviseletében Forintos Róbert társelnök vett részt a konferencián, illetve sikeresen reprezentálta magát tagvállalatunk a Water&Soil.

A HWP társelnöke többek között találkozott Fatime Ouala Gahoua Kanika asszonnyal, a Csádi Köztársaság Vízügyi és Higiéniai Minisztériumának Vízminőség igazgatójával, valamint Bolat Bekniyaz miniszter úrral, aki a Kazah Köztársaság új Vízügyi és Öntözési Minisztériumának első miniszterhelyettese, hogy közös gondolkozásukkal hozzájáruljanak a vízügyi erőfeszítések sikerességéhez és a magyar vízipari technológiák globális exportjához.

Forintos úr Lantos Csaba miniszter úrral és az Energiaügyi Minisztérium delegációjával közösen felkereste a Neumann János Egyetem standját. Az oktatási intézmény bemutatta azt a mesterséges intelligencia által irányított multifunkciós járművet, melynek energiaszükségletét hidrogén, napenergia és elektromos áram hármas forrása biztosítja.

Reméljük, s bízunk benne, hogy jövőre több tagvállalatunk is képviselteti magát a Bakuban megrendezésre kerülő klímacsúcson.

  • Bolat Bekniyaz kazah vízügyi első miniszterhelyettese és Forintos Róbert HWP társelnök

    Bolat Bekniyaz kazah vízügyi első miniszterhelyettese és Forintos Róbert HWP társelnök

  • Lantos Csaba energiaügyi miniszter és delegációja a HWP társelnökével a Neumann János Egyetem standjánál

    Lantos Csaba energiaügyi miniszter és delegációja a HWP társelnökével a Neumann János Egyetem standjánál

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát