Sikeres vietnámi online bemutatkozás

2021-10-20 WED 16:00

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért és Kötött Segélyhitelért Felelős Főosztálya támogatásáva megvalósult, online rendezvény célja az innovatív és fenntartható magyar vízipari tudás bemutatása volt a hamarosan kezdődő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó alkalmából.

A résztvevő magyar vállalatok helyi partnereinek képviselőiből, közigazgatási- és államigazgatási illetékesekből, valamint vízipari szakértőkből álló, több, mint 100 fős vietnámi hallgatóságot Kovács Károly HWP-elnök, majd Nguyen Ngoc Diep, az országos jelentőségű Vietnámi Vízellátási és Csatornázási Egyesület (VWSA) elnöke is köszöntötte.

Az előadássorozatot Kovács Péter, a Belügyminisztérium főosztályvezetője, víz igazgató nyitotta meg a kétoldalú vízügyi kapcsolatok és a fő együttműködési területek felvázolásával. Őt a HWP elnöke követte a Dinamikus Költségelemzésről szóló prezentációjával. Majd a vállalatok előadásai következtek: Pureco-Tradeland (HWP), Thermowatt Kft., Országos Vízügyi Főigazgatóság, Víziterv Export Kft. (HWP), Puraset (HWP), Waterscope (HWP), Fővárosi Vízművek, valamint az EXIM.

Záró beszédében Prof. Nguyen Van Phuoc, a Ho Si Minh-városi Tudományos Tanács elnöke rendkívül hasznosnak és előremutatónak értékelte az elhangzottakat és reményét fejezte ki, hogy folytatódhat az együttműködés a magas technikai színvonalat képviselő magyar vízipari vállalatokkal. A hallgatóság részéről érkezett kérdések, megjegyzések megerősítették, hogy új területeken is kibontakozhat a magyar tudástranszfer.

Írjon nekünk

Cím: H-1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: +36 20 261 1646
Email: info@waterpartnership.hu
Felelősség: Az üzenet elküldésével elfogadja a Magyar Vízügyi Partnerség Adatvédelmi szabályzatát